14 نکته ضروری در درمان آرتروز با ماساژ

درمان آرتروز با ماساژ

فهرست

دسته بندی ها

در طب سنتی ماساژ منظم به عنوان بخشی از درمان آرتروز مطرح می‌شود. دانستن نکاتی که در ادامه خواهیم خواند، کمک می‌کنند تا از دسترسی به ماساژی مناسب مطمئن شویم و بیشترین بهره را از این روش درمانی در طب سنتی ببریم.

شاید برخی مردم ماساژ را یک تمرین ورزشی تلقی کنند تا راهکاری درمانی، اما برای افرادی که مبتلا به آرتریت یا دردهای اسکلتی عضلانی هستند و می‌خواهند بخشی از پروسه درمان آرتروز با ماساژ را به شکل سریعی طی کنند، ماساژ امری ضروری است. انتخاب نوع ماساژ نیز بسیار مهم است و می‌تواند در مدیریت شرایط پزشکی به شما کمک شایانی کند.

Freesia Vickman ماساژ درمانگر متبحری که در درمان آرتروز تخصص دارد می‌گوید: ماساژتراپی با آزاد کردن ماهیچه‌های اطراف مفاصل و کمک به افزایش جریان خون، به کاهش درد و التهاب کمک می‌کند.

پس کاهش علائم آرتروز با ماساژ امکان‌پذیر است و با مداومت در انجام آن، ماساژ می‌تواند، مکملی تأثیرگذار در کنار درمان دارویی و متکی به طب مدرن باشد.

مستندات و تحقیقات موجود در زمینه بهبود آرتروز با ماساژ

شاید برایتان جالب باشد که نتایج تحقیقات صورت گرفته در زمینه تأثیر ماساژ بر درمان و بهبود آرتروز دردهای مفصلی و ماهیچه‌ای را بدانید.

طبق این تحقیقات، افراد مبتلا به استئوآرتریت یا همان آرتروز زانو، که هفته‌ای یک ساعت ماساژ سوئدی در ناحیه زانوی خود دریافت کردند، نسبت به افرادی که این درمان طب سنتی را دریافت نکردند، درد کمتر و دامنه حرکتی بیشتری داشتند. این مطالعه در مجله PLoS One دانشگاه دوک منتشر شده است.

طبق پژوهش دیگری که در ژورنال Pain Medicine صورت گرفته، افراد مبتلا به کمردرد مزمن پس از دریافت ماساژ، علائم‌ بیماری‌شان به شکل مؤثری کاهش یافته بود. ماساژدرمانی می‌تواند به تخفیف عوارض انواع التهابی آرتریت نیز کمک کند. طبق مطاله‌ای که در Massage Today منتشر شده، ماساژ منظم به کاهش درد ناشی از التهابات آرتریت روماتوئید (التهاب مفصلی) کمک می‌کند. همچنین بهبود عملکرد مفاصل، افزایش کیفیت خواب و سطح انرژی در طول روز از دیگر فوائد این نوع از درمان آرتروز با ماساژ است.

Vickman متخصص طب ماساژ درمانی اظهار کرده که: برای افراد مبتلا به آرتریت و سایر بیماری‌های مزمن، ماساژ را باید به عنوان بخشی از پروسه درمان در نظر داشت و در کنار آن از سایر روش‌های تشخیصی یا درمان دارویی نیز استفاده کرد.

درمان آرتروز با ماساژ
التهاب مفاصل آرتروزی را می‌توان با مشورت پزشک متخصص طب سنتی و با بهره گیری از ماساژ، بهبود بخشید.

اقدامات پیش از درمان آرتروز با ماساژ

ما از چند ماساژدرمانگر خواستیم آنچه را که آرزو دارند مشتریان مبتلا به آرتریت بدانند، با ما به اشتراک بگذارند. برای کمک به شما در استفاده حداکثری از زمان خود موقع گرفتن ماساژ، توصیه‌های این متخصصین را مطرح می‌کنیم.

1- ثابت قدم باشید، برنامه منظم داشته باشید

برای بهره‌گیری حداکثری از از ماساژ باید در انجام آن منظم باشید. طبق مطالعه دانشگاه Duke، محققان گروه‌های زیر را با یکدیگر مقایسه کردند: افرادی که 60 دقیقه ماساژ هفتگی دریافت می‌کنند، افرادی که ماساژ هفتگی 30 دقیقه‌ای دریافت می‌کنند، افرادی که به ندرت ماساژ می‌گیرند و افرادی که اصلا ماساژ نمی‌گیرند. آن‌ها دریافتند که گروهی که یک ساعت در هفته از ماساژدرمانی استفاده کردند، بهترین نتایج را به دست آورده‌اند.

بر پایه این تحقیق مشخص شده است که رفتن به جلسات بسیار طولانی یا چندین بار در هفته هم راهکار خوبی نیست، زیرا عضلات شما برای بازیابی و ترمیم بین جلسات ماساژ درمانی به زمان نیاز دارند. پس آهستگی و پیوستگی در این روند، بهترین نتیجه درمان آرتروز با ماساژ را به ارمغان می‌آورد.

2- بهترین ماساژ برای شما به علائم آرتروزتان بستگی دارد

Jamie Bacharach متخصص طب سنتی و ماساژ، توضیح می‌دهد که نوع ماساژی که نیاز دارید به نوع آرتریت و شدت بیماری شما بستگی دارد. اولین قدم برای بهبود آرتروز با ماساژ این است که ماسوری را بیابید که تجربه کار با بیماران مبتلا به آرتروز را داشته باشد. پیش از انجام اقدامات درمانی نگرانی‌های خود را به ایشان بگویید و در مورد متد درمانی که قرار است برای شما اجرا شود، سوالات‌تان را بپرسید.

3- در مورد آسیب‌های مفصلی پیشین به ماسور خود اطلاع دهید

Margo Benge یک ماساژتراپیست باتجربه در هیوستون است. او درباره اقدامات درمانی آرتروز با ماساژ می‌گوید: اگر آسیب قابل توجهی در مفاصل خود دارید یا دردهای بسیار شدیدی را حس می‌کنید باید قبل از شروع پروسه ماساژ به درمانگر خود اطلاع دهید. ماسور با دانستن این اطلاعات، نوع ماساژ و سطح فشار را تنظیم می‌کند. اگر آسیب شدید ناشی از آرتروز دارید، درمانگر شما باید آموزش‌های لازم را در زمینه درمان آرتریت دیده باشد تا در روند بهبود آرتروز با ماساژ، به مفاصل شما آسیب وارد نکند.

4- به درمانگر خود در مورد بثورات پوستی (راش)، کبودی یا بریدگی‌ها اطلاع دهید

Beth Rose ماساژدرمانگر اهل فلوریدا می‌گوید: اگر به دلیل آرتروز یا هر مشکل دیگری، عارضه پوستی دارید باید به درمانگر خود اطلاع دهید. ممکن است درمانگر برای ناحیه‌ای که دچار جراحت شده از لوسیون استفاده نکند یا ماساژ سطحی و لمس سبک را در آن ناحیه به کار گیرد. در صورت وجود چنین مشکلاتی در اغلب موارد نیاز به قطع ماساژدرمانی نیست و فقط باید درمانگر خود را از وجود آسیب مطلع کنید.

درمان آرتروز با ماساژ
راش ها و مشکلات پوستی نباید مانع از درمان آرتروز با ماساژ شود. متخصصین از افراد تقاضا می‌کنند که راحت باشند و از ضایعات پوستی خود شرمسار نشوند.

اقدامات حین درمان آرتروز با ماساژ

در حین درمان آرتروز با ماساژ نیز برخی اقدامات مهم وجود دارند که تأثیر زیادی بر پروسه درمان دارند. در ادامه چند مورد از آنها را مرور خواهیم کرد.

5- از ماساژهای شدید نهراسید

هم ماساژدرمانگر و هم مراجع ممکن است در استفاده از هر هر فشار مضاعفی مردد باشند تا دردی ایجاد نشود. اما براساس مطالعه‌ای که در مجله تخصصی ماساژ درمانی منتشر شده، کمی فشار اضافی ممکن است به کاهش علائم آرتروز کمک کند. محققان چندین فرد تحت درمان آرتروز با ماساژ و طب سنتی را در نظر گرفتند. برای نیمی از افراد ماساژ با فشار سبک و برای نیمی دیگر فشار متوسط را اعمال کردند. پس از هشت هفته دریافتند کسانی که تحت درمان با ماساژهای شدیدتر بودند، درد کمتری را حس می‌کنند و قدرت بیشتری در ماهیچه‌ها و مفاصل‌شان دارند. پس بنابر توصیه درمانگران طب سنتی و ماساژدرمانی، از اعمال کمی فشار، هنگام ماساژ نهراسید.

6- اگر احساس درد دارید درباره آن صحبت کنید

متخصصین این روش توصیه می‌کنند که اولویت اول ماساژدرمانگران، کاهش درد بیماران است. لازم به ذکر است که افراد از نظر تحمل فشار و تکنیک‌ها متفاوتند. در این مورد، افرادی که بیماری‌هایی مانند آرتریت و التهابات مفصلی دارند، اهمیت ویژه‌ای دارند. برای همین درمانگر شما نمی‌داند چه چیزی برای شما مناسب‌تر است تا زمانی که در مورد آن صحبت نکرده باشید. یکی از مسائل مهم درمورد ماساژدرمانی این است که احساس فشار و درد مختصر می‌تواند نشانه خوبی باشد اما هرگز درد زیادی را نباید هنگام ماساژ تحمل کنید.

7- نگران نباشید، درمانگران نوع بدن افراد را می‌شناسند

برخی از افراد، به ویژه بانوان و دختران جوان که به ورم مفاصل مبتلا هستند، ممکن است از نشان دادن برخی قسمت‌های بدن خود به ماسور و درمانگر خجالت بکشند. متخصصین این زمینه اغلب به بانوان و همه بیماران تأکید دارند که دست از نگرانی‌های این چنینی بردارند، چرا که این متخصصین با انواع شمایل بدن انسان و مشکلات پوستی و زائده‌های احتمالی و جای بخیه و… آشنا هستند و نیازی نیست که بیماران در مورد آن‌ها خجالت‌زده یا ناراحت باشند. اگر در طی ماساژ می‌خواهید بخشی از بدن شما دیده نشود، از ماساژتراپیست خود درخواست کنید که آن را با ملحفه بپوشاند تا کاملاً راحت باشید.

8- ماساژ با ابزارهای مختلف را امتحان کنید

یکی از متخصصین در زمینه ماساژدرمانی می‌گوید که روش گرمادرمانی به تسکین سفتی و درد مفاصل آرتروزی کمک می‌کند، بنابراین گنجاندن این متد در طرح درمان شما راهی عالی برای افزایش فوائد ماساژتراپی است.

در این روش معمولاً درمانگر سنگ‌هایی صاف که به اندازه کف دست هستند را تا دمای 43 الی 54 درجه سانتی‌گراد  گرم می‌کند و و سپس آن‌ها را در نواحی خاصی از پشت بدن قرار می‌دهد. این سنگ‌ها به حدی داغ نیستند که بدن را بسوزانند و در عین حال گرمای موضعی را به بدن منتقل می‌کنند و موجب انبساط عروق خونی می‌شوند. در این صورت عبور جریان خون در این ناحیه تقویت شده، درد کاهش پیدا می‌کند و عضلات و مفاصل تقویت می‌شوند.

9- طب سوزنی و طب فشاری را نیز در نظر داشته باشید

Bacharach متخصص این حوزه عقیده دارد که طب سوزنی و طب فشاری، هر دو مبتنی بر طب سنتی چینی هستند و می‌توانند در درمان آرتروز مؤثر باشند. در طب سوزنی از سوزن‌های بسیار نازکی استفاده می شود که در قسمت‌های خاصی از بدن قرار می گیرند تا تنش عضلانی را آزاد کنند. به طور مشابه، طب فشاری شامل فشار آوردن بر روی نقاط خاصی از بدن است. او می‌گوید: طب سوزنی مدت‌هاست که برای کاهش درد و علائم آرتریت استفاده می‌شود و می‌توان آن را همراه با درمان‌های پزشکی معمولی استفاده کرد.

بر اساس مطالعه ای که در مجله طب سوزنی منتشر شده است، افراد مبتلا به آرتروز که یک دوره کامل طب سوزنی را تکمیل کردند، به شکل قابل توجهی احساس بهبودی بیشتری نسبت به گروه محروم از طب سوزنی داشتند، همچنین درد و تورم کمتر و تحرک بیشتری را گزارش کردند.

درمان آرتروز با ماساژ
سوزن‌های بسیار نازکی که در طب سوزنی چینی وارد بدن می‌شود موجب بهبود دردهای عضلانی و مفصلی می‌گردد.

اقدامات پس از درمان آرتروز با ماساژ

پس از درمان آرتروز با ماساژ و استفاده از طب سنتی در این زمینه ممکن است با هریک از موارد زیر مواجه شوید. برای داشتن بهترین درمان و حصول بهترین نتیجه، مواردی که در ادامه مقاله توضیح خواهیم داد را در نظر داشته باشید.

10- ممکن است قبل از اینکه بهتر شوید، احساس بدتری داشته باشید

محققین حوزه طب سنتی می‌گویند که ماساژ تغییرات بنیادینی در سطح سلولی ایجاد می‌کند که شبیه به تاًثیرات ورزش است. همانطور که متخصصان طب سنتی توضیح می‌دهد، ماساژ موجب تسریع گردش خون در عضلات شده، مواد مغذی را به خون می‌آورد و سموم را دفع می‌کند. این فرآیند می‌تواند به طور موقت موجب درد و التهاب در برخی نواحی بدن شود. برای اینکه ماساژ مؤثری داشته باشید، لازم نیست درد زیادی را تحمل کنید، اما اگر روز بعد کمی درد داشتید، معمولاً جای نگرانی نیست.

11- نوشیدن آب کافی

نوشیدن مقداری آب تازه و خنک بلافاصله پس از ماساژ یکی از بهترین کارهایی است که می توانید برای کمک به بهبودی عضلات و مفاصل خود انجام دهید، به همین دلیل است که بسیاری از درمانگران ماساژ پس از اتمام کار برای شما آب می آورند یا آن را در اتاق انتظار ارائه می دهند. هیدراته ماندن (وجود مقادیر کافی آب در بدن) می‌تواند به کاهش درد یا التهاب ناشی از ماساژ کمک کند.

 لازم است که خانم‌ها به این مورد توجه ویژه داشته باشند، چرا که کم آبی بدن در بانوان ممکن است منجر به ایجاد سنگ کلیه و مثانه، مشکلات هاضمه‌ای، افزایش دردهای قاعدگی بر اثر انقباض ماهیچه‌ها و زایمان زودرس در خانم‌های باردار شود.

12- حمام با نمک اپسوم (نمک حمام)

در درمان آرتروز با ماساژ و بهره‌گیری از طب سنتی و فشاری، کاری که بلافاصله بعد از ماساژ انجام می دهید می تواند به اندازه خود ماساژ مهم باشد. بسیاری از درمانگران توصیه می کنند که بعد از ماساژ، حمام آب گرم با نمک اپسوم بگیرید. وجود گرما به همراه منیزیم موجود در این نمک، می‌تواند به ریلکس نگه داشتن عضلات شما کمک کند و حس آرامش را به شما منتقل کند.

13- از درمانگر خود بخواهید وضعیت شما را بررسی کند

هنگام شروع درمان آرتروز با ماساژ و طب سنتی، آغاز درمان می‌تواند برای شما کمی سخت و دردناک باشد. اما بسیاری از افراد به صورت ناخواسته علائم خود را با وضعیت بد بدن هنگام پشت میز نشینی، رانندگی یا استفاده از تلفن همراه، تشدید می کنند. مهم نیست که ماساژدرمانگر شما چقدر در رفع پیچ خوردگی‌هایی که باعث درد شما می‌شوند، عالی باشد، اگر با وضعیت بدنی نامناسب به درمان ادامه دهید، اثرات مطلوب ماساژ به زودی از بین خواهد رفت. پس از هر جلسه مراجعه به درمانگر، از او بخواهید که وضعیت بدن شما را به دقت بررسی کند و راهنمایی هایی برای بهبود آن ارائه دهد.

بسیاری از خانم‌هایی که فرزندان کوچک دارند، هنگام در آغوش گرفتن فرزندان خود برای شیردهی یا خواباندن، به وضعیت بدنی خود بی‌توجه هستند. بانوان می‌توانند با گرفتن ماساژ هفتگی و استفاده از نکاتی که در مقاله ذکر شد، از آسیب به ستون فقرات و آرتروز مفاصل جلوگیری کرده و سلامت خود را حفظ کنند.

14- اهداف درمانی آرتروز با ماساژ را با ورزش تثبیت کنید

یکی از اهداف اصلی ماساژدرمانی و درمان آرتروز با ماساژ، شل کردن نواحی منقبض و سفت، و افزایش دامنه حرکتی عضو آرتروزی است. برای تثبیت آثار ماساژ درمانی، متخصصین، اجرای برخی از ورزش‌های روزانه ملایم را پیشنهاد می‌دهند. ورزش‌هایی مانند یوگا و حرکات اصلاحی، خون را در بدن به گردش می‌اندازد و مفاصل را در حرکت نگه می‌دارند.

درمان آرتروز با ماساژ
در دوران بارداری بهتر است از ماساژهای مخصوص این دوران استفاده کنید و اگر در ماه‌های اول هستید حتماً به ماسور و متخصص طب سنتی اطلاع دهید.

معرفی کلینیک طب سنتی برای درمان آرتروز با ماساژ و سایر درمان‌های تخصصی طب سنتی

اگر شما هم به بهبود علائم آرتروز با ماساژ و اثربخشی آن بر درمان این بیماری واقف شده‌اید و قصد دارید که از خدمات ماساژتراپی در این زمینه استفاده کنید، ما کلینیک طب سنتی دکتر سریتا زیرمجموعه هولدینگ سلامت دکتر بانوکا را به شما پیشنهاد می‌دهیم. در این مجموعه انواع خدمات تخصصی طب سنتی ازجمله ماساژ (دلک و غمز) برای بهبود گردش خون، بازتوانی مفاصل و همچنین رفع التهابات اعصاب سیاتیک در پا و ستون فقرات ارائه می‌شود. خانم مرضیه حیدری متخصص ماساژدرمانی ریلکسی از دانشگاه شاهد هستند و به بهبود آرتروز از طریق ماساژ کمک می‌کنند. ایشان با توجه به نوع و شدت بیماری، درمان مناسب شما را پیشنهاد کرده و انجام می‌دهند. تمامی اقدامات درمانی در این کلینیک زیر نظر پزشک متخصص طب سنتی و در محیطی امن، برای بانوان عزیز صورت می‌گیرد.

برای ارتباط با کارشناسان این کلینیک و تعیین نوبت آنلاین و حضوری با شماره تلفن 88174700-021 تماس حاصل فرمایید.

منبع: creakyjoints.org

برای رزرو نوبت متخصص طب سنتی می‌توانید هرروز از ساعت ۹ تا ۱۹ تماس بگیرید؛ و یا با پر کردن فرم دریافت مشاوره میتوانید درخواست کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.

دسته بندی ها

فهرست

4.8/5
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
برای مشاوره و رسیدن به سبک زندگی سالم کلیک کنید.