بادکش پا

فهرست

دسته بندی ها

بادکش پا یکی از راهکارهای درمانی طب سنتی برای بر طرف کردن دردها و ناراحتی‌های پاها است. المپیک 2016 ریو توجه‌ها را به یک روش درمانی قدیمی به نام بادکش جلب کرد. در طول این المپیک ورزشکارانی مانند مایکل فلپس با افتخار پتشی (خونمردگی؛ کبودی‌های ناشی از بادکشی و حجامت) خود را برای همه به نمایش گذاشت و این روش درمانی را بر سر زبان‌ها انداخت.

پتشی یک اصطلاح پزشکی برای کبودی‌های ارغوانی‌رنگ است که در انواع خاصی از روش‌های بادکش درمانی ایجاد می‌شود.

بعد از دیدن ورزشکاران المپیکی با این نوع کبودی‌ها، افراد بیشتری در مورد روند استفاده از بادکش به عنوان یک روش درمانی پزشکی یا تقویتی ورزشی کنجکاو شدند. آیا بادکش واقعا موثر است؟ آیا می‌توان از بادکش پا به عنوان یک روش خوددرمانی برای دردهای رایج پا و ناراحتی‌های مربوط به دویدن استفاده کرد؟

بادکش پا برای ورزشکاران و دوندگان

بله، بادکش واقعا موثر است! در این پست توضیح خواهیم داد که بادکش و مخصوصا بادکش پا چیست و چگونه می‌توان از آن برای ماساژ و تحرک بافت‌ها به منظور کاهش درد و بهبود حرکت استفاده کرد.

بادکش پا چیست؟

بادکش پا یک روش یا تکنیک برای ماساژ و تحرک بافت‌هایی مانند ماهیچه‌ها، پوست، فاشیای پا و تاندون‌ها است. اثر درمان این روش درمانی دقیقا مشخص نیست، اما در حال حاضر تحقیقات نشان می‌دهد که به تنظیم مجدد گیرنده‌های درد عصبی و گیرنده‌های کششی کمک می‌کند. بنابراین، بادکش پا درد را کاهش می‌دهد و امکان حرکت را بهبود می‌بخشد.

بادکش هزاران سال است که به عنوان یک روش درمانی وجود داشته است. تحقیقات جالبی در مورد بادکش انجام شده است که در بیشتر موارد به این نتیجه رسیده‌اند که بادکش در مدیریت درد بسیار مفید است. نشانه‌هایی وجود دارد که «نیروی مکش» درون فنجان‌ها ممکن است منجر به بهبود جریان خون در ناحیۀ آسیب‌دیده شود که این امر می‌تواند زمان بهبود را تسریع کند. سایر ادعاهای اثر بادکش بر سلامتی به اندازۀ کافی در تحقیقات فعلی ثابت نشده‌اند.

اگر به اختلال لخته شدن خون مبتلا هستید یا از داروهای رقیق‌کنندۀ خون استفاده می‌کنید، قبل از انجام بادکش درمانی و بادکش پا حتما با پزشک طب سنتی مشورت کنید.

آیا می‌توان از بادکش پا به عنوان یک روش خود درمانی استفاده کرد؟

این موضوع در واقع به محل مورد نظر برای درمان بستگی دارد. البته بهرحال انجام بادکش پا نیازمند آموزش‌های مخصوص است و بادکش در اندام فوقانی یا کمر، آن هم به تنهایی کار چندان آسانی نیست.

بادکش پا احتمالا می‌تواند با کاهش درد و سفتی بعد از تمرین به روند بهبودی کمک کند. با بهبود جریان خون، مواد مغذی بیشتری در دسترس بافت‌ها و اندام‌ها قرار می‌گیرد که این امر می‌تواند زمان بهبودی را سرعت ببخشد. بادکش می‌تواند بدن را برای تمرین‌های شدیدتر یا مکرر یا رویدادهای ورزشی و مسابقات فشرده‎ای که زمان استراحت کمی دارند، آماده کند. کاهش درد قبل از فعالیت می‌تواند یک نتیجۀ روانی مثبت نیز داشته باشد، که نباید این مزیت مهم و تاثیرگذار را نادیده گرفت.

در صورت آسیب، استفاده از بادکش به عنوان یک درمان نه تنها می‌تواند درد را کاهش دهد و به تحرک بیشتر کمک کند، بلکه می‌تواند جریان خون و تبادل مواد مغذی را بهبود ببخشد تا بدن شما بتواند سریع‌تر آمادگی و بهبودی کامل خود را بدست بیاورد.

آیا برای نتیجه گرفتن از بادکش پا حتما باید کبودی پوست را تجربه کرد؟

خیر، کبودی درمان را موثرتر نمی‌کند. اتفاقا بهتر است که با رعایت اصول اساسی از این کبودی‌ها اجتناب کرد. بنابراین نیازی به ایجاد یک آسیب اضافی به بافت‌های آسیب‌دیده وجود ندارد.

بادکش پا
بادکش پا یکی از بهترین راهکارهای درمانی طب سنتی برای بر طرف کردن دردها و ناراحتی‌های پاها است.

 

برای بادکش پا باید از چه نوع فنجان یا لیوان‌هایی استفاده شود؟

بادکش پا معمولا با استفاده فنجان‌های شیشه‌ای و یک کاغذ قابل اشتعال برای سوزاندن سریع اکسیژن درون فنجان انجام می‌شود. سوزاندن اکسیژن درون فنجان باعث یک حالت خلاء در فنجان می‌شود که نیروی مکش مورد نیاز را ایجاد می‌کند. در حال حاضر انواع زیادی از لیوان‌های پلاستیکی یا سیلیکونی وجود دارد که به راحتی می‌توان آن‌ها را به صورت آنلاین خریداری کرد.

نحوۀ انجام بادکش پا به چه صورتی است؟

  • برای بادکش پا نوسانات کوچکی را روی نواحی آسیب‌دیده مانند نواحی دارای اسپاسم عضلانی، جایی که بی‌حرکتی پوست مشاهده می‌شود و نواحی حساس یا نقاط ماشه‌ای وجود دارد، ایجاد می‌شود.
  • هنگام بادکش پا عموما از یک نرم‌کننده استفاده می‎شود. به طور معمول، لوسیون مبتنی بر روغن بهترین عملکرد را دارد.
  • در این نوع بادکشی فنجان را به آرامی‌ به صورت موازی در ناحیۀ دردناک یا عمود بر ناحیۀ دردناک حرکت می‌دهند. پزشکان طب سنتی و متخصصان با تجربه‎ی این حوزه، فنجان‌ها را در الگوهای عملکردی خاصی حرکت می‌دهند.
  • برای بادکش پا فنجان را روی پوست قرار می‌دهند و بدن یا اندام را با الگوها یا حرکات کاربردی حرکت می‎دهند. به عنوان مثال، فنجان را روی ناحیۀ سفت ساق پا قرار می‌دهند و به آرامی پاشنۀ پا را ‌بالا و پایین می‎برند.

برای استفادۀ موثر از روش بادکش، باید نواحی خاص سفت و دارای محدودیت حرکتیِ بدن را شناسایی کرد. فنجان (یا مینی پیستون) را روی یا نزدیک آن نواحی مورد نظر قرار داد و به آرامی ‌فنجان را در جهت عقربه‌های ساعت حرکت داد.

توجه داشته باشید که فنجان (یا مینی پیستون) را نباید هرگز برای مدت طولانی در یک مکان نگه داشت. این کار مانع از ایجاد کبودی‌هایی می‌شود که اغلب توسط ورزشکاران در طول بازی‌های المپیک به نمایش گذاشته می‌شود. همیشه باید براساس نیاز خود مدت زمان انجام درمان و محل قرارگیری فنجان‌ها را تعیین کرد.

روش دیگر برای بادکش پا این است که ابتدا یک فنجان (یا مینی پیستون) را روی پوست قرار داد و حرکت داد. سپس به آرامی‌ ناحیۀ تحت درمان را با دامنه کامل حرکت یا حداقل تا جایی که برای سلامت‌جو امکان‌پذیر است، آن هم در حالی که فنجان در جای خود قرار دارد، حرکت داد.

درمان بادکش پا نباید بیش از یک یا دو دقیقه طول بکشد؛ بهتر است که فنجان (یا مینی پیستون) برای مدت طولانی در یک مکان باقی نماند و باعث کبودی نشود. هیچ تحقیقی به طور قطع ثابت نمی‎کند که ایجاد یک کبودی بزرگ، نشان‌دهندۀ تاثیر بیشتر بادکشی است.

بعد از این مرحله، فنجان (یا مینی پیستون) برداشته می‌شود و دوباره ناحیۀ تحت درمان بررسی می‎شود. اگر سلامت‌جو احساس بهتری داشت، حتما ناحیۀ آسیب‌دیده را حرکت داده  و بی‌حرکت نگذارید.

از فنجان یا مینی پیستون به عنوان یک تکنیک تسکین درد موقت استفاده می‌شود تا بتوان به انجام حرکات و ورزش‌های سنگین ادامه داد. فنجان (یا مینی پیستون) وسیله‌ای نیست جز ابزاری که به سلامت‌جو این امکان را می‌دهد تا ناحیۀ دردناک یا آسیب‌دیده را تمرین دهد و احیا کند. مزیت بلند مدت بادکشی پا این است که سلامت‎جو توانایی لازم برای ادامۀ فعالیت‌های مورد نظر مانند دویدن را بدست خواهد آورد.

یک کلیک تا
درمان با طب سنتی

از طریق رزرو آنلاین نوبت متخصص و پزشک طب سنتی در وب‎سایت دکتر بانوکا یا تماس با کلینیک طب سنتی دکتر سریتا و رزرو نوبت حضوری، سلامت‌جویان می‎توانند از انواع خدمات بادکش درمانی در هلدینگ سلامت دکتر بانوکا بهره‎مند شوند.

منبع: lanalifecare.com ؛

برای رزرو نوبت متخصص طب سنتی می‌توانید هرروز از ساعت ۹ تا ۱۹ تماس بگیرید؛ و یا با پر کردن فرم دریافت مشاوره میتوانید درخواست کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.

دسته بندی ها

فهرست

4.8/5
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *